Persbericht 10 december schrijfactie

Amnesty schrijft voor jongeren tijdens Write for Rights 2019

Op 10 December is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Tijdens de Write for Rights 2019 besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren.

Amnesty International voert actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte.

Overal wordt geschreven
In heel Nederland gaan mensen brieven schrijven. Alleen thuis, of samen in een caf, buurthuis, bibliotheek, school, bij de sportclub of tijdens een van de vele schrijfevenementen die in het hele land worden gehouden. Mensen schrijven brieven met pen en papier of online. Om autoriteiten op te roepen de jongeren die onrecht is aangedaan te steunen.

Ook in Heerde wordt op 10 december volop geschreven.
In dorpshuis De Heerd, Griftstraat 8 in Heerde, wordt van 9.30 tot 12 uur geschreven, iedereen is van harte welkom.
Tijdens deze ochtend doen de oudste leerlingen van basisschool Wereldwijs mee door een groetenkaart te schrijven naar een van de 10 jonge gevangenen.
s Middags kan er tussen 14.30 uur en 16.30 uur geschreven worden op het terras van de Postkamer, Dorpsstraat 49 in Heerde.
Om 16.00 uur zal wethouder Y. Cegerek daar ook een brief komen schrijven.
Ook wordt er die middag op basisschool Het Talent door de leerlingen van groep 8 groetenkaarten geschreven.

In Wapenveld wordt s morgens tussen 9.30 uur en 12.00 uur geschreven bij Fysio + Fitness, Kwartelweg 1a en s middags tussen 14.00 uur en 16.00 uur bij de Hof van Cramer, Putterweg 2d.

Ook wordt in een aantal kerken geschreven, namelijk op 8 december in de Ontmoetingskerk en de Verrbindingskerk en op 15 december bij de NPB.

Write for Rights heeft effect
Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om te veranderen. Want niemand wil bekendstaan als onderdrukker, folteraar of tiran.
Dit jaar wordt er geschreven voor tien jongeren.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met:
Amnesty Heerde, contactpersoon amnestyheerde@gmail.com